lofoten - Reisverslag uit Hårstad, Noorwegen van Theo Uden - WaarBenJij.nu lofoten - Reisverslag uit Hårstad, Noorwegen van Theo Uden - WaarBenJij.nu

lofoten

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Theo

16 Juni 2008 | Noorwegen, Hårstad

Vndaag een beetje een rustdag , na heel veel bochtenwerk in de bergen.
nu 4516 km gereden. Hier in Harstad wordt het l weer wat warmer, ook al zitten we nog ver boven de poolcirkel.We gaan deze stad goed bekijken, en gaan dan de lofoten in.
Een eilandengroep, die schijnbaar zeeeeer mooi moet zijn.
Ook nog een tip van een Noorman gehad, om een trollroute te gaan rijden, ergens in het midden van Noorwegen.Daar rijdt je door fjorden en bergen , en zie je onder je de weg slingeren in het dal, met zeer stijle wanden, Jan ziet dit wel zitten.

groeten theo.

• 16 Juni 2008 - 10:27

Marcel:

Hallo Jan en Theo,wat een record tempo hebben jullie gereden om de noordkaap te bereiken! Mooi dat alles voorspoedig verloopt en de motoren het goed doen. Gezellig theekransje zag ik op de foto! En ik ben benieuwd waarom je motor nu Rudolf heet.Op de foto zie ik geen rode kuip.(of hij moet rood zijn van de dode muggen?)
    Geniet van jullie reis langs de fjorden.
    Marcel.

• 16 Juni 2008 - 13:16

Ad V.d.Akker:

Theo en Jan vanaf mijn werkplek de groetjes,en geniet van alles, ik zal wel weer verder ploeteren.
    Met in onze gedachte een bezoek aan de kaap met een Camper.
    groetjes Ad en Petra

• 16 Juni 2008 - 17:03

Arnold :

Is die blauwe streep de finish
    hebben jullie daarom zo hard gereden ???

dan word het verhaal duidelijk

lijkt op de foto een gedeelde eerste plaats

gr Arnold

• 16 Juni 2008 - 18:03

Ben Bons:

Hoi Theo en Jan,

Inderdaad de Lofoten zijn mooi wij gaan er tenminste nog eens terug daar heen.
    Wat de tip van noorman betreft is een mooie tip wij zijn er geweest en helaas in de regen dus het zicht was minder.
    Hier volgt de route die wij gemaakt hebben.
    Van uit
    Molde de E39 Ri Trondheim en Ri Andalsnes weg 64
    met de ferry naar Afernes
    dan Ri Andalsnes weg 64
    in Andalsnes (vol tanken)
    Ri Dombas weg E136
    dan komt het Re ri TROLLSTIGEN en valldal weg 63
    in Valldal Re Ri GEIRANGER weg 60(650)(voor het grote fjord van de toeristen boten)
    je krijgt dan weer een veerpondje met de duur van 10min vertrek van 3x per uur.
    in Eidsdal Ri Geiranger weg 63 pak vandaar weg 63-15 en 51 naar Beitostolen en mooi sneeuw gebied op een hoogvlakte.
    Nog meer tips of een route laat maar weten Theo
    Groetjes Ben Bons

• 16 Juni 2008 - 18:17

Mark Van Tuijl:

Hey Theo,
    Begrijp dat jullie lekker aan het genieten zijn daar. Goeie zaak! Ik heb er ook héél veel zin in om op 30-6 te vertrekken. Lees dat je Garmin Zumo het weer goed doet ;-)altijd handig. Goede en veilige reis nog.
    Groeten Mark

• 16 Juni 2008 - 19:22

Ouwe_Jan:

Ja de Hotemetoten zijn nu in Lofoten denk maar aan de scrollen die daar wonen en werken,verders veel plezier daar van O,J.

• 16 Juni 2008 - 20:01

Ardien:

Hoi Theo

Had al van Dianne begrepen dat alles goed verloopt!!
    Geniet ervan!!
    Dianne en ik gaan a.s. donderdag ook genieten van Tarzan!!!

Groetjes Ardien

• 17 Juni 2008 - 20:11

Martien:

Wel een beetje luxe hè: camping met gratis bomen, koffiën met dames van het theekransje (???), rendieren die opzij gaan, een motor die Rudolf heet, Jan die meer tijd moet maken.
    Jullie maken zoveel mee dat je 3 weken nodig hebt om alles te vertellen en nog langer om te verwerken. Theo en Jan, geniet er van en leg veel contact onderweg. Met handen en voeten en wat steenkolenNoors kom je er wel (en Engels). Groeten, Silvy en Martien

• 18 Juni 2008 - 01:30

Esther Van Rooij:

hoi die Theo,
    leuk om te lezen hoe jullie het maken. Lijkt me helemaal geweldig om mee te maken. Zo te zien ook veel moois en indrukwekkends te zien.
    Nog geen harde kont van al die duizende kilometers zitten?
    Fijne reis verder en ik hoor de spannende verhalen wel als jullie thuis zijn.
    Groetjes Esther.

• 18 Juni 2008 - 20:23

Ella Verstraten:

Hoi Theo, Ik heb vandaag al je berichten gelezen. Wat een belefenis zeg. Wij wensen je nog een mooie verdere reis toe en ben benieuwd straks naar je verhalen. Groetjes Ella en Theo

• 18 Juni 2008 - 20:43

Theo EnJan :

de Trollenstig wilden we algaan rijden,maar ben,bedankt voor de goede routebeschrijving,verder alles ok,gr Theo en jan.

Theo

God dag, Met deze site wil ik iedereen beetje op de hoogte houden van onze reis naar de Noordkaap.Tenminste , als ik internetcafe's tegenkom. Iets wat al langer op mijn verlanglijst stond, en nu dus werkelijkheid gaat worden. Ik en Jan, een motorvriend van de Honda CX club, hebben er veel zin in. We denken zo'n 8000 km te gaan rijden en toeren door het zeer mooie Denemarken, Zweden, Finland en nog mooiere Noorwegen. Adjo,pa gjensyn

Actief sinds 18 Mei 2008